Zhdukjet më intriguese në histori

Zhdukjet më intriguese në histori

Nuk është e lehtë të zhdukesh plotësisht pa një gjurmë, por historia tregon se kjo mund të ndodhë – madje edhe në një ushtri prej 250 burra. Këtu janë zhdukjet më intriguese në histori.

Kolonia e Roanoke

Në shekullin e gjashtëmbëdhjetë, më shumë se 100 banorë britanikë u zhdukën nga Roanoke Island në Karolinën e Veriut. Kjo ndodhi pasi udhëheqësi i kolonisë, John White, u nis për në Angli për të marrë furnizime. Ai u kthye dhe nuk gjeti asnjë gjurmë.Sot, thuhet se kolonët u bashkuan me një fis lokal në Hatteras Island.

Ekuipazhi i Mary Celeste

Në vitin 1872, një muaj pasi Mary Celeste lundronte nga New York City, kapiteni David Morehouse zbuloi anijen dhe u dërgoi ekuipazhin e tij për të hetuar. Ata ishin të befasuar të zbulonin askënd në bord dhe asnjë shenjë beteje, por megjithatë mjaft ushqim dhe ujë për gjashtë muaj. Pirates, fantazmat dhe monsters detit janë vetëm disa nga teoritë e shumta në lidhje me zhdukjen e kësaj anijeje.

Benjamin Bathurst

Në 1809, ky i dërguar britanik u zhduk nga Vjena pasi u kujtua në Londër. Një mbrëmje, kur shërbëtori i tij shkoi për ta marrë atë nga dhoma e tij, Bathurst nuk ishte gjetur askund. Me sa duket, 25-vjeçari ishte mentalisht i paqëndrueshëm dhe besonte se Napoleoni e kishte atë për të. Disa javë më vonë, dy gra gjetën një palë pantallona Bathurst me vrima plumbash në to – por nuk kishte asnjë shenjë të gjakut!

Ambrose Bierce

Ambrose Bierce ishte një shkrimtar i cili u zhduk në moshën 70 vjeçare. Më 26 dhjetor 1913, vetëm disa ditë para betejës së Ojinagës, Bierce shkroi letrën e tij përfundimtare duke thënë se po i bashkohej Panço Villa në Revolucionin meksikan. Askush nuk ka dëgjuar ndonjëherë nga Bierce përsëri. I huaj është megjithatë se asnjë nga gazetarët amerikanë që mbulojnë betejën nuk e përmendi praninë e tij. Disa besojnë se Bierce kurrë nuk e bëri atë në Meksikë, por ai bëri vetëvrasje në Grand Canyon.

Percy Harrison Fawcett

Karakteri Indiana Jones u bazua në këtë aventurier, i cili u zhduk me djalin e tij më 1925, duke kërkuar për një qytet të humbur në Amazon rainforest. Vite më vonë, një njeri tregoi historinë e një njeriu të bardhë të moshuar dhe insistoi që ajo të ishte Fawcett. Pavarësisht nga një duzinë misionesh shpëtimi, asnjë gjurmë prej tij nuk u gjet kurrë.

Jimmy Hoffa

Më 30 korrik 1975, shefi i Teamsters shkoi për të takuar dy villains të tjerë në një parking në restorant në Michigan dhe nuk u pa më. Megjithatë homologët e supozuar të Hoffa kishin alibi të fortë dhe deklaruan se takimi kurrë nuk u zhvillua. Trupi i tij nuk u gjet kurrë.

Harry Holt

Më 17 dhjetor 1967, kryeministri i Australisë shkoi për një notim në plazh dhe nuk u kthye kurrë. Një nga misionet më të mëdha të shpëtimit të Australisë u nis, por trupi nuk u gjet kurrë. Njeriu 59-vjeçar vuajti nga problemet e zemrës, por mungesa e një trupi ka krijuar shumë legjenda. Një legjendë e ka atë që ai është marrë nga një nëndetëse kineze ose sovjetike – ose nga jashtëtokësorët.

Zoti Lucan

Në 1973, Zoti Lucan u nda nga gruaja e tij Veronica Duncan, u bë një alkooliste dhe hyri në një betejë ligjore për kujdestarinë e tre fëmijëve të tij. Në nëntor të vitit 1974, Veronica hyri në një bar të mbuluar me gjak. Policia pastaj e gjeti trupin e dado të saj, të rrahur deri në vdekje, në shtëpinë e Veronica. Ajo akuzoi Lucan për vrasjen e dadot. Një urdhër arresti ndërkombëtar u lëshua kundër Lucan, por ai nuk u gjet kurrë. Njerëzit kanë raportuar që e shohin atë duke ecur në malin Etna, duke luajtur letra në Botsvana, dhe duke ndryshuar në një dhomë dollap me kyç në Vancouver.

Fëmijët Sodder

Në natën e 24 dhjetorit 1945, Jenny dhe George Sodder mendonin se humbën pesë fëmijët e tyre në një zjarr në shtëpinë e tyre, por asnjë trup nuk u gjetën në mbeturinat. Mungesa e trupave dhe zbulimi i një linje telefoni të prerë sugjerojnë se fëmijët janë marrë para zjarrit. Rasti nuk u zgjidh kurrë.

TAGS